Regândirea cărnii: un lider în industria cărnii cultivate are în vedere viitorul

Josh Tetrick, cofondator și CEO al companiei de carne cultivată Eat Just, Inc., s-a așezat împreună cu partenerul McKinsey, Joshua Katz, pentru o conversație amplă despre compania sa, despre cum să scaleze industria cărnii cultivate și de ce crede că carnea cultivată are un rol important în sustenabilitatea sistemului alimentar global.

McKinsey: În decembrie, un produs din carne cultivată – puiul tău – a fost servit mesenilor pentru prima dată la un restaurant din Singapore. Ce au spus despre acei consumatori și alții care au gustat-o?

Ne străduim să oferim persoanelor cu dizabilități acces egal la site-ul nostru. Dacă doriți informații despre acest conținut, vom fi bucuroși să lucrăm cu dvs. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la: McKinsey_Website_Accessibility@mckinsey.com

Puiul Eat Just este conceput să arate, să guste și să se simtă la fel ca puiul crescut în mod convențional.

Josh Tetrick: Mai mult de 70% dintre cei care au cumpărat-o și au încercat-o au spus că au un gust la fel de bun sau mai bun decât puiul. Optzeci și opt la sută dintre acei oameni care l-au cumpărat au spus că își pot imagina o lume în care acesta este singurul pui pe care îl mănâncă. Mai general, vedem o oportunitate semnificativă cu restaurantele, unde s-ar putea să aveți o carne convențională, o opțiune pe bază de plante și o carne cultivată în meniu. Dar credem că există o cale de a fi și singura carne din meniu.

McKinsey: Chiar crezi că acest tip de schimbare radicală ar putea avea loc în curând?

Josh Tetrick: Făcând un pas înapoi, există lucruri care se simt greu de imaginat în prezent și care devin mai târziu un lucru normal și se poate întâmpla mai repede decât ne dăm seama. Vorbeam cu un prieten care a fost unul dintre primii precursori ai muzicii în flux. Mi-a spus că, în 2001, un sondaj a constatat că 3 la sută dintre consumatorii americani și-ar putea imagina o lume în care ar circula, spre deosebire de a deține muzica lor. Astăzi, cred că 80% din muzica ascultată în Statele Unite este transmisă în flux. În 1963, a apărut un articol despre modul în care vor fi telefoanele într-o zi în buzunarele noastre. Știm cu toții cum sa dovedit asta.

Știți, în urmă cu 15 sau 20 de ani, unele dintre marile companii de mașini se împingeau puțin înapoi împotriva tranziției la mașinile electrice. Mai recent, unii au spus că vor produce doar mașini electrice. O companie de bijuterii a anunțat recent că se îndepărtează de diamantele extrase și în totalitate spre diamantele fabricate în laborator.

Read More  Conceptul de căutare și confiscare în Legea de prevenire a spălării banilor

Toate aceste lucruri par ciudate când avem dreptate. Mi s-a părut ciudat să ne imaginăm că putem transmite muzică în flux. Părea ciudat să ne imaginăm că o mașină electrică ar putea fi mai rapidă decât o mașină pe benzină. Părea ciudat că ai putea dori un diamant fabricat în laborator, spre deosebire de un diamant extras.

Și poate pare ciudat că toată carnea pe care o vom consuma nu va necesita sacrificarea unui singur animal.

McKinsey: Ce va fi nevoie pentru a produce o gamă întreagă de proteine ​​grozave care sunt disponibile pe scară largă?

Josh Tetrick: Poate suna evident, dar cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem pentru a extinde acest lucru este să facem mai mult. Trebuie să trecem de la scara de 1.200 de litri la scara de sute de mii de litri, nu doar produsă în Singapore, ci și în SUA, Europa și China.

Ne străduim să oferim persoanelor cu dizabilități acces egal la site-ul nostru. Dacă doriți informații despre acest conținut, vom fi bucuroși să lucrăm cu dvs. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la: McKinsey_Website_Accessibility@mckinsey.com

Eat Doar pui prăjit ca acesta a fost servit consumatorilor pentru prima dată în decembrie în Singapore, prima țară care a acordat aprobarea de reglementare.

Munca noastră de bază de cercetare și dezvoltare a puiului se aplică destul de curat la carnea de vită, porc și fructe de mare. Dar este într-adevăr infrastructura – și anume bioreactoarele – care este unitatea centrală de funcționare necesară pentru a face mai mult din ea.

O parte a provocării este că nu există o companie la care să putem merge și să spunem: „Am dori să obținem unul dintre bioreactoarele tale de sută mii de litri”. Trebuie construite de la zero. Deci, nu putem doar să ne conectăm; trebuie să-l construim. Asta ia capital. Dureaza.

Aș spune că al doilea lucru cel mai important pe care trebuie să îl facem pentru a produce diferite tipuri de carne cultivată pentru mai mulți oameni este să îmbunătățim în continuare modul în care comunicăm acest lucru consumatorilor.

Read More  9 sfaturi pentru auto-tratarea durerii tibiale posterioare

Nu ar trebui să luăm acest lucru ca dat – doar pentru că credem că acesta este un mod mai bun de a face carnea mai sigură, mai sănătoasă și mai durabilă, pe care fiecare consumator o va gândi și ea. Trebuie să le abordăm direct preocupările.

În cercetarea noastră, am văzut că există o îngrijorare cu privire la cuvântul „celulă”, există o îngrijorare cu privire la proces, există o îngrijorare cu privire la ideea că acest lucru ar putea fi modificat genetic și ce înseamnă asta pentru propria mea sănătate, pentru mediul? Deci, ca parte a procesului nostru de comunicare, trebuie să abordăm direct aceste probleme.

McKinsey: Ce trebuie să se întâmple pentru a reduce costul, astfel încât produsele cultivate să fie competitive cu cele convenționale?

Josh Tetrick: Obiectivul aici este de a obține sub costul proteinelor animale convenționale. Acesta este întregul punct al acestui lucru. Dacă nu sunteți sub cost, în cele din urmă, nu veți fi the carne. Poți fi o parte din ea. Puteți fi o opțiune frumoasă într-un meniu. Dar nu vei fi carnea dominantă.

Deci, vom vedea o cale în următorii zece ani pentru a ajunge la sau sub costul puiului – care este una dintre proteinele cu cel mai mic cost – care ne va pune apoi într-o poziție în care suntem sub costul cărnii de vită și sub costul porcului.

Vedem o cale în următorii zece ani pentru a ajunge la sau sub costul puiului, care este una dintre proteinele cu cel mai mic cost.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem pentru a ajunge acolo este să facem mai mult. Și, la fel ca în orice industrie, dacă am fi în industria iaurtului și am face doar zece cani de iaurt pe zi, ei bine, costurile ar fi foarte mari. Dacă ne ocupăm de mașinile electrice și producem doar 100 de mașini pe săptămână, costurile noastre ar fi mari.

Deci, trebuie să facem mai multe, prin vase din ce în ce mai mari. Al doilea element legat de reducerea costurilor este costul media și costul substanțelor nutritive pe care celulele le consumă, ceea ce nu este atât de diferit de rolul furajelor în producția convențională de animale. Furajele reprezintă de obicei mai mult de 40% din costul puiului, porcului sau cărnii de vită. Nutrienții și costul media sunt, de asemenea, componente semnificative ale structurii noastre de costuri. Și apoi al treilea este densitatea celulară.

Read More  Exercițiul la domiciliu reduce intensitatea durerii și îmbunătățește limitele de mișcare în cazul durerii lombare nespecifice

McKinsey: Care sunt beneficiile potențiale – pentru sănătatea individuală și sănătatea planetei – ale extinderii industriei cărnii cultivate?

Josh Tetrick: Are cu adevărat sens să folosim din ce în ce mai multe procente din pământ pentru singura activitate de plantare a soiei și a porumbului pentru hrănirea animalelor pe care ajungem să le consumăm? Se pare că păstrarea biodiversității, a pădurilor tropicale și a elementului de scufundare a carbonului pe care le oferă ar putea fi alegeri mai bune.

Ne străduim să oferim persoanelor cu dizabilități acces egal la site-ul nostru. Dacă doriți informații despre acest conținut, vom fi bucuroși să lucrăm cu dvs. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la: McKinsey_Website_Accessibility@mckinsey.com

Puiul companiei într-un înveliș de găluște. Scopul este de a crea produse din carne cultivate care să poată fi utilizate în aceleași moduri ca și produsele convenționale.

Suntem, de asemenea, foarte preocupați de apariția bolilor zoonotice. COVID-19 este o boală zoonotică, care este un mod prea complicat de a spune o boală care se revarsă de la un animal neuman, cum ar fi un liliac sau un pui, la un animal uman, din cauza lucrurilor pe care le facem.

De asemenea, vedem impacturi semnificative în ceea ce privește capacitatea noastră de a atenua progresul schimbărilor climatice. Emisiile care schimbă clima provin de la animalele pe care le mâncăm, precum și din sursele de transport pe care ajungem să le folosim.

Din perspectiva sănătății umane, carnea cultivată nu prezintă aceleași riscuri de infecție microbiană ca și carnea convențională și nu necesită antibiotice. În viitor, pe măsură ce explorăm noile tehnologii, vă puteți imagina carnea cultivată nu cu aceeași cantitate de grăsimi saturate sau cu aceeași cantitate de colesterol LDL, dar chiar și cu cantități reduse. În acest moment, am condus cu o abordare non-OMG, dar există abordări interesante care utilizează editarea genelor în care puteți crea produse și mai sănătoase.

McKinsey: Cum te gândești să lucrezi cu jucători consacrați din industria alimentară?

Josh Tetrick: Dezvoltăm un model de afaceri în care ne concentrăm pe producția din amonte, cercetarea și dezvoltarea primară a mărcii. Și apoi vom fi parteneri cu companii de carne pentru a face o parte din conversia finală, depozitare și distribuție și marketing.

Și așa, în cele din urmă, văd că aceasta este cea mai eficientă abordare. Vrem să ne concentrăm asupra a ceea ce suntem cu adevărat buni. Companiile de carne sunt deosebit de bune la distribuția lanțului de frig în comerțul cu amănuntul și în servicii alimentare, precum și conversia unei materii prime într-o serie de produse finite și vedem că relația funcționează foarte bine pentru noi și pentru ei.

Source