POABC este partener cu strategia IMM-urilor

Asociația Protetică și Ortotică din Columbia Britanică (POABC) a fost asociația provincială pentru Columbia Britanică din 1974. Grupul este format din cei care lucrează direct cu pacienții, proprietarii de facilități medicale și cei care fabrică echipamentul.

Obiectivul POABC este de a îmbunătăți independența funcțională a oamenilor în viața de zi cu zi, indiferent dacă sunt invalizi, se recuperează după leziuni sau doar caută să recâștige o anumită mobilitate.

Acestea fac acest lucru oferind dispozitive protetice și ortezice și îmbunătățind accesul pacienților lor la îngrijire.

În primăvara acestui an, POABC a fost aleasă ca una dintre cele cinci organizații acceptate în Programul nonprofit al Strategiei IMM-urilor, ca parte a inițiativei noastre de restituire. Echipa noastră de la Strategia pentru IMM-uri a lucrat împreună cu POABC și i-a ajutat să își creeze planul strategic de 3 ani pentru a încuraja alinierea strategică, a atrage pe toți pe aceeași pagină și a-i muta către singura destinație.

La scurt timp după a cincea și ultima sesiune, după finalizarea planului lor strategic, m-am întâlnit cu Andrew Hoy – vicepreședintele consiliului și vicepreședintele comisiei de finanțe.

Împreună ne-am gândit la cele cinci sesiuni de planificare strategică împreună, la unele dintre acțiunile importante, experiența sesiunilor de strategie virtuală, la ceea ce a învățat despre echipa sa și multe altele.

Una dintre provocările legate de procesul de planificare strategică a fost existența a două profesii (protezare și orteză) în aceeași asociație.. Amândoi sunt destul de asemănători – studenții trebuie să-i studieze pe amândoi și împărtășesc același organism național de reglementare.

Andrew mi-a spus că, deoarece fiecare profesie are propriile inițiative, lucrurile pot deveni problematice atunci când Asociația pune prea mult accent pe o inițiativă sau alta. În trecut, membrii s-au supărat din cauza atenției uneori nepotrivite a Asociației.

Ca răspuns la această provocare, Andrew mi-a spus „acest proces de planificare strategică a fost de ajutor”. El a spus că este util, deoarece facilitatorul „părea să aibă un accent foarte clar pe a face lucrurile gestionabile și să aibă obiective clare”, lucru pe care l-a exprimat ca fiind deosebit de important pentru un grup atât de mic precum al lor. În loc să aibă ambele profesii în POABC orientate în direcții diferite, procesul de planificare strategică i-a ajutat să creeze o destinație comună pe care membrii ambelor profesii ar putea să o împărtășească. Odată ce destinația a fost stabilită, atunci a fost doar o chestiune de a afla cine trebuie să facă ce să-i ajute să ajungă în acel loc.

„Am făcut un plan strategic anterior care a ajuns să ne ofere 18 domenii de concentrare .. acesta ne-a dat 3”

Andrew și cu mine am vorbit, de asemenea, despre experiența planificării strategice pe deplin virtual. „În cea mai mare parte, au existat mai multe avantaje decât contra”, mi-a spus Andrew despre procesul de planificare virtuală. El a explicat cum, pentru că sunt atât de răspândiți în marea provincie BC, cu atât de puțini oameni într-un singur loc la un moment dat, „a face acest lucru online a făcut mult mai ușor să găsești oameni care să fie implicați”. În plus, Andrew și echipa sa s-au bucurat de faptul că procesul a durat mai puțin timp, deoarece nu trebuiau să călătorească nicăieri.

Am discutat despre cum, cu orice întâlnire virtuală, poate fi dificil să rămâi angajat și să rămâi concentrat, în funcție de modul în care merge. Andrew mi-a povestit cum facilitatorul SME Strategy a abordat această provocare „fiind deliberat în apelarea unor persoane individuale, ceea ce a făcut ca toată lumea să aibă un cuvânt de spus egal”. El a continuat să-mi spună că, în trecut, deoarece Asociația este mică, cu o gamă largă de experiență, „istoric au fost băieții mai în vârstă care vorbesc majoritatea vorbirii, în timp ce noii băieți nu au spus prea multe”. Dar, cu acest proces de planificare strategică, el a considerat că stilul facilitatorului „a permis tuturor să fie implicați”.

„.. toată lumea a avut un cuvânt de spus egal”

De asemenea, am fost curios ce aflase Andrew despre echipa sa, dacă ar fi ceva, după mai mult de 15 ore de timp petrecut împreună, dedicate strategiei în ultimele câteva luni. Mi-a spus că, pentru că sesiunile au fost facilitate într-un stil care a încurajat pe toată lumea să vorbească, „descoperiți că unii dintre acești oameni au idei foarte bune”. El a simțit că, dacă procesul s-ar face fără un facilitator, „o mulțime de oameni ar fi mai puțin probabil să vorbească”.

>> Pentru a afla mai multe despre POABC, pentru a găsi o clinică sau pentru a intra în contact cu cineva, accesați site-ul web: poabc.ca sau verificați-le pe Facebook.

Pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de planificare strategică și facilitare, vizitați site-ul nostru Pagina Servicii. Sau, pentru a vorbi direct cu un consultant despre nevoile dumneavoastră și orice întrebări pe care le aveți, contactați și programează un apel.

Aflați mai multe despre opțiunile dvs.

Read More  Reziliență: Echipa ta are ce este nevoie pentru a depăși adversitatea?


Source