Kinetoterapie profesională – Sfaturi ergonomice la locul de muncă pentru beneficii maxime pentru sănătate

Sfaturi ergonomice la locul de muncă pentru beneficii maxime pentru sănătate

Scris de colaboratorii profesioniști în terapie fizică Robert Shapiro PT, DPT, COMT și partener / director de excelență clinică și Steve Vitale PT, DPT, FAAOMPT, OMT.

Ergonomia este procesul de adaptare a unui loc de muncă (acasă sau la birou) la nevoile lucrătorului, mai degrabă decât invers. Scopul ergonomiei este creșterea eficienței și productivității prin reducerea disconfortului fizic al oamenilor. Acest lucru ar putea implica aspecte ale zilei de lucru care pot părea relativ minore, cum ar fi oboseala ochilor, înălțimea biroului și unghiul încheieturii mâinii în timpul tastării.

Multe locuri de muncă necesită ca oamenii să ducă un stil de viață care nu este ideal pentru sănătatea lor. Ergonomia se preocupă de introducerea mișcării în ziua ta de muncă, de a obține un echilibru între șezut și stând în picioare și de a curge sângele.

Consultați câteva dintre aceste sfaturi ergonomice pentru a vă face viața mai sănătoasă și mai confortabilă.

Postură neutră

Postura neutră înseamnă că corpul tău este aliniat și echilibrat în timp ce stai sau stai în picioare.

Stând

  • Înapoi în poziție verticală cu o curbă naturală „S” prin coloana vertebrală – șolduri puțin mai înalte decât genunchii
  • Umerii relaxați
  • Brațele orizontale
  • Picioarele plate pe podea

Permanent

  • Curba naturală a formei „S” a coloanei vertebrale menținută
  • Umărul relaxat înapoi și în jos
  • Picioarele lățimii șoldurilor separate, cu greutate uniformă prin ambele picioare
  • Capul central, fără a se înclina înainte sau înapoi
Read More  Spectacolul de performanță fizică: „Stăpânirea alergătorului de mijloc”; Jason Tuori (PT), kinetoterapeut sportiv și antrenor de alergare

Evita

X Căderea
X Coborând scaunul
X Așezat sau în picioare neuniform pentru perioade lungi
X Înclinându-se înainte
X Răsucire
X Ghemuindu-ți umerii

Stație de lucru

Stația dvs. de lucru ar trebui să se potrivească dvs. și tipului dvs. unic de corp. Având atât un birou reglabil, cât și un scaun sunt importante pentru a vă asigura că puteți seta stația de lucru într-un punct care să vi se potrivească, acasă sau la birou. Rețineți aceste lucruri:

Monitor: Reglați distanța și înălțimea. Partea superioară a monitorului trebuie să fie la nivelul ochilor și ușor înclinată.

Arme: Relaxați umerii, antebrațele, paralele cu podeaua. Îndoire minimă la încheietura mâinii.

Scaun: În cazul în care trebuie să aveți spătar și cotiere, reglați înălțimea.

Picioare: Coapsele paralele cu podeaua (șoldurile mai înalte decât genunchii).

Picioare: Paralel cu podeaua, utilizarea suportului pentru picioare, dacă este necesar.

Păstrați un spațiu de lucru ordonat. Acest lucru nu numai că înseamnă fizic că puteți sta la birou cât mai optim posibil, dar psihologic ajută la gestionarea nivelurilor de stres.

Echipament

Amplasarea corectă a instrumentelor și materialelor la stația dvs. de lucru poate face diferența.

Zona primară de lucru: Sarcinile recurente și instrumentele utilizate frecvent ar trebui să fie poziționate în „plicul de acoperire” al antebrațelor (brațul drept din diagramă sau zona verde). Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă mișcați brațul pentru a îndeplini sarcina (adică zona în care ar trebui să fie plasate tastatura și mouse-ul). 60% din zi ar trebui petrecută în această zonă.

Zona secundară de lucru: Aici, tot ceea ce este folosit mai rar și care poate fi atins în interiorul plicului definit de un braț întins (brațul stâng din diagramă, prezentat în galben). O tastatură și un mouse de computer utilizate doar ocazional pot fi plasate în zona de lucru secundară. 30% din ziua dvs. ar trebui să fie petrecută în această zonă.

Zona de lucru de referință: Această zonă de lucru necesită mișcare corporală suplimentară, care include în picioare dacă stați așezat. Articolele utilizate rar, cum ar fi manualele de referință sau desenele pot fi stocate aici. 10% din ziua dvs. ar trebui să fie petrecută în această zonă.

Mediu inconjurator

Read More  Top 10 piețe de nișă în kinetoterapie

Asigurați-vă că mediul dvs. de lucru este cât mai optim posibil. Temperatura slabă, fie că este prea caldă sau prea rece, vă poate crește probabilitatea de stres și dureri fizice. De asemenea, vă poate afecta concentrația, la fel ca zgomotul, fie de la colegi, fie de propria muzică.

O iluminare slabă vă va încorda ochii. Asigurați-vă că nu există o lumină puternică provenită din orice unghi, deoarece acest lucru poate provoca tulpini inutile. Asigurați-vă că există suficient spațiu între dvs. și colegul dvs. de muncă pentru a vă putea utiliza biroul cel mai eficient.

Terapia fizică profesională a pregătit terapeuți fizici și ocupaționali care lucrează cu pacienții pentru a îmbunătăți postura și ergonomia. Dacă simțiți că poziția dvs. nu este ideală pentru dvs. și simțiți stresuri crescute asupra corpului din aceste poziții, contactați kinetoterapia profesională pentru o evaluare ergonomică și o terapie fizică, astfel încât să vă puteți face viața mai sănătoasă și mai confortabilă astăzi!

Notă: Sursa tuturor fotografiilor de interior – Physitrack, PLC, cu excepția cazului în care se indică altfel.

Să fim sociali

Read More  Secretele pentru o viață mai bună cu prioritate


Source