Finanțarea inițială în India: documente cheie

Ideile de companie revoluționare oferă valoare societății în acest peisaj al startupurilor. Cu toate acestea, transformarea unui concept strălucit de companie într-o mașină de câștigat bani necesită mult efort, profesionalism și capital. Din păcate, nu toate ideile strălucitoare sunt susținute cu perna financiară necesară. Aici intră în joc finanțarea inițială. Acest articol încearcă să facă puțină lumină asupra punctelor tehnice ale procesului de strângere de fonduri, și anume porțiunea de hârtie, care vă va ajuta în călătoria dvs. de strângere de fonduri. Pagina include materiale importante referitoare la finanțarea de pornire în India.

Cu toate acestea, ecosistemul de pornire a exaltat solicitarea de bani, de multe ori mai mult decât câștigarea de bani în sine. Până la momentul în care strângerea de fonduri pentru afacerea dvs. este considerată un succes. Și, fără să vrea, acest lucru a făcut ca solicitarea de fonduri să pară complicată, dificilă și numai pentru câțiva selectați. Numai aceasta a speriat și demotivat mulți antreprenori potențiali.

Fundal de pornire indian

India are aproximativ 26.000 de afaceri, ceea ce îl face al treilea cel mai mare ecosistem de pornire din lume, cu peste 36 miliarde de dolari în intrări consolidate în ultimii trei ani și 26 de „unicorni” – startup-uri evaluate la peste 1 miliard de dolari. Ecosistemul de pornire indian a crescut rapid, datorită în principal investițiilor private, cum ar fi semințe, înger, capital de risc și fonduri de capital privat, precum și asistenței tehnice din partea incubatoarelor, a acceleratorilor și a guvernului.

Criterii de eligibilitate pentru înregistrarea la pornire: Start-up-ul trebuie format ca o societate cu răspundere limitată sau ca o companie cu răspundere limitată. În orice exercițiu financiar precedent, vânzările ar trebui să fie mai mici de 100 INR. Înregistrarea la pornire în India are numeroase avantaje. Este o modalitate ușoară și rapidă de a începe o companie. Noua înregistrare la pornire ar putea fi puțin dureroasă, dar se poate beneficia de serviciul de externalizare pentru înregistrarea companiei la un cost minim.

La rândul său, guvernul promovează un mediu propice prin intermediul programului său emblematic Startup India, care a intrat în vigoare în 2016. Odată ce India încearcă să treacă la o economie bazată pe cunoaștere și digitală, guvernul încearcă să implementeze infrastructura TIC și să ofere politici sprijin pentru e-guvernare sporită, investiții și inovație tehnologică prin cercetare și învățământ superior pentru a sprijini antreprenoriatul și a stimula creșterea economică.

Potrivit datelor, creșterea ecosistemului de pornire a fost, în general, concentrată în orașele și statele mari (Nivelul 1) cu profunzime financiară, în special în industriile cu tehnologie IT, cum ar fi comerțul electronic, transportul și serviciile bancare. Firmele mici din afara zonelor de metrou nu sunt pe deplin conștiente de programele care oferă stimulente guvernamentale diferite și avantaje fiscale antreprenorilor.

În ciuda progreselor realizate, companiile indiene se confruntă cu provocări semnificative, inclusiv natura neorganizată și fragmentată a pieței în majoritatea sectoarelor, lipsa inițiativelor politice clare și transparente pe care întreprinderile le pot folosi rapid, lipsa infrastructurii, lipsa cunoștințelor și expunerea, și complicații în a face afaceri. Creșterea gradului de conștientizare a programelor și stimulentelor guvernamentale, distribuirea împrumuturilor către industriile cheie, creșterea avantajelor de informare și de rețea pentru orașele de nivel 2 și de nivel 3 și simplificarea scutirii de finanțare și impozite pentru investitorii internaționali și interni ar putea ajuta toate startup-urile din India.

Cum funcționează procesul de finanțare la pornire

După cum sa menționat anterior, puteți strânge fonduri pentru firma dvs. în două moduri: datorii sau capitaluri proprii.

Datoria este în esență un împrumut în care împrumutați bani de la o persoană sau o bancă la o rată a dobânzii convenită. Rambursați fondurile împrumutate, plus dobânzile, într-un anumit interval de timp.

Cu toate acestea, există un defect major cu acesta.

Dacă alegeți să mergeți pe această cale, vă asumați 100% din risc și sunteți obligați să rambursați fondurile împrumutate. Mai mult, procedura de solicitare a împrumutului este de obicei consumatoare de timp și se limitează la firmele care au deja un flux de numerar constant.

Pentru a evita riscul, unii proprietari de afaceri generează fonduri prin vânzarea unei părți din firma lor sub formă de acțiuni (acțiuni). Investitorul va primi o participație la firma dvs. în schimbul banilor furnizați, dar nu aveți nicio obligație de a rambursa banii.

De obicei, investitorii aleg să o aștepte și să își plătească investiția printr-un proces cunoscut sub numele de „ieșire”, în care investitorul își vinde acțiunile companiei. Investitorul iese, în general, atunci când valoarea acțiunii sale este exponențial mai mare decât ceea ce a plătit pentru aceasta.

Importanța documentației în strângerea de fonduri de pornire

În general, instituții precum Capitalul de risc, Private Equity, Angel Investors și Investment Bankers aleg proiecte care au potențialul de a oferi o rentabilitate ridicată a investiției în viitor. Așadar, convingerea acestor investitori și închiderea vânzării ar necesita mai mult decât un efort casual din partea start-up-urilor.

Deci, aceasta indică faptul că acceptarea unui concept este cu adevărat dificilă?

Ei bine, răspunsul este Nu; cu condiția să aveți un plan adecvat de urmat, care include documentație adecvată și alte elemente concrete, așa cum este menționat în secțiunea următoare.

Documente referitoare la finanțarea inițială în India

Am împărțit documentele referitoare la finanțarea inițială în două categorii: prefinanțare și post-finanțare. Este esențial să abordați această activitate cu precauție pentru ca startup-urile să se extindă constant, regulile fiind respectate la intervale regulate.

Pitch deck

Un pitch deck este o prezentare oficială pe care companiile o folosesc pentru a convinge investitorii potențiali în timpul procesului de strângere de fonduri. Poate fi o prezentare PowerPoint de bază care demonstrează următoarele caracteristici ale companiei. În termeni laici, un pitch deck este o tehnică pentru a vă prezenta conceptul unui grup mare de oameni, în primul rând investitorilor. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui pitch bun este că acesta este sincronizat în funcție de public și forum căruia i se va da. Un pitch pitch ar trebui să cuprindă diapozitive de prezentare elaborate, problema cu care vă confruntați, produsul, strategia / piața, personalul, situațiile financiare / proiecțiile și tonul pe care doriți să-l transmiteți.

„Un pitch deck este o colecție de diapozitive care acționează ca fundal pentru prezentarea dvs. Acesta servește drept ghid vizual și referință la punctele importante pe care doriți să le comunicați potențialilor investitori și poate fi diferența dintre o prezentare slabă și una care asigură banii ”

În general, iată ce ar trebui să aibă pachetul Pitch:

 • Caracteristicile produsului și serviciului
 • Studiul lanțului de aprovizionare (cerere și ofertă)
 • Model pentru generarea de venituri
 • Raport de calculare a costurilor pentru proiect
 • Puncte de vânzare unice Date referitoare la industria propunerii

Un acord de nedivulgare (NDA)

Un acord de nedivulgare este un contract care interzice dezvăluirea oricărei informații (NDA). NDA-urile servesc drept garanție pentru întreprinderile nou-înființate pe parcursul unei campanii de finanțare, deoarece acestea sunt singurul lucru care le protejează viața și secretele comerciale, ideile aspiraționale și proprietatea intelectuală (PI). Ca urmare, este esențial în procesul de strângere de fonduri pentru startup-uri.

Startupurile din India consideră frecvent că datele, formulele, procedurile și metodologiile clienților nu sunt critice pentru succesul sau eșecul companiei. Cu toate acestea, majoritatea firmelor de succes au o opinie diferită, considerând că aceste elemente sunt importante pentru creșterea start-up-ului.

Drept urmare, este esențial ca lucrătorii, investitorii și consultanții cu care vor fi partajate date importante să semneze un Acord de nedivulgare detaliat.

Înainte de a discuta informații cu investitorii, asigurați-vă că includeți semnătura în NDA.

Raport de due-diligence

Due diligence se referă la procesul de efectuare a studiului și analizei înainte de începerea oricărei întreprinderi, investiții, achiziții etc. Due diligence este de obicei folosit de o firmă pentru a determina punctele de durere și valoarea subiectului diligenței due. Aceste rezultate sunt apoi descrise succint într-un raport, care este denumit de obicei un raport de due diligence.

Se efectuează due diligence pentru:

 1. Analizați diferite elemente pentru a înțelege mai bine potențialul comercial al unei entități
 2. Determinați fezabilitatea financiară a întreprinderii planificate la scară largă.
 3. Examinați standardele legale existente și cadrul de reglementare în legătură cu inițiativele planificate sau tranzacțiile comerciale.

Domenii de concentrare într-un raport de due diligence

 1. Viabilitate: Viabilitatea companiei țintă poate fi determinată de o examinare amănunțită a planurilor de afaceri și financiare.
 2. Aspect monetar: Pentru a înțelege întreaga imagine, sunt necesare fapte fiscale critice și analiza raportului.
 3. Personal: Potențialul și credibilitatea persoanei care lucrează în firmă este un factor important de luat în considerare.
 4. Mediu inconjurator: Nici o afacere nu funcționează în vid. În consecință, este esențial să se investigheze macro-mediul și influența sa generală asupra entității țintă.
 5. Evaluarea tehnologiei: Un element critic de examinat este evaluarea tehnologiei entității. O astfel de evaluare este critică, deoarece ajută la determinarea activităților viitoare.
 6. Datorii cheie și pasive predominante: Ar trebui luate în considerare orice litigiu actual sau problemele de reglementare.
 7. Efectul sinergiei: Crearea cooperării între firma țintă și corporația dominantă acționează ca un mijloc de luare a deciziilor.

Foaie de termen

O foaie de termeni este un acord fără caracter obligatoriu care prezintă termenii și standardele de bază ale unei investiții. Foaia de termeni servește ca un șablon ușor de utilizat și ca bază pentru contracte mai detaliate, cu aplicabilitate legală. Odată ce părțile au convenit asupra faptelor enumerate în foaia de termeni, ajungeți la un acord obligatoriu care să adere la detaliile fișei prezentate. O foaie de termeni ar trebui să aibă în mod ideal următoarele elemente.

 • Capitalurile proprii și preferința sunt cele două tipuri de valori mobiliare. Acțiuni, obligațiuni și așa mai departe
 • responsabilitățile promotorilor
 • Obligațiile și obligațiile investitorilor, cum ar fi dragul împreună cu prevederile și capacitatea de a respinge oferta, sunt prezentate în clauza de ieșire.
 • Cofondator normele de învestire
 • Evaluări de acțiuni și numărul de acțiuni care urmează să fie emise sau convertite în lichidare
 • Lock-in sau Promotor & Investitor

Acord între acționari

Un acord al acționarilor, cunoscut uneori ca un acord al acționarilor, este un document legal care specifică modul în care o corporație ar trebui să își execute activitățile și specifică obligațiile și drepturile acționarilor. Acordul include, de asemenea, informații despre protecția firmei și a acționarilor. Astfel de acorduri sunt menite să asigure că acționarii sunt tratați corect și că drepturile lor sunt onorate. Mai mult, permite acționarilor să judece cu privire la selecția viitorilor acționari și oferă garanții privind poziția minorității.

Rețineți următoarele: Asigurați-vă că documentațiile menționate se concentrează pe următoarele caracteristici:

 1. Centralizat
 2. Comprehensivitate
 3. Convingător
 4. Claritate
 5. Concizie

Concluzie

Read More  8 sfaturi privind reducerea costurilor proiectului

Poziționarea ca un candidat real pentru finanțare necesită un nivel ridicat de profesionalism și o strategie bine gândită. Documentele enumerate mai sus nu sunt altceva decât pregătirile necesare pentru a vă începe aventura de strângere de fonduri. Este de la sine înțeles că aceste documente ar trebui elaborate cu atenție, de preferință cu ajutorul specialiștilor în materie. Rețineți că elaborarea delicată a lucrărilor este cheia succesului în calea de strângere de fonduri pentru startup-uri.

„Capitalul este încă necesar, dar ceea ce este mai important este să știi când și cum să-l folosești cel mai eficient pentru a profita la maximum de el. Capitalul vă oferă un avantaj imens față de alți concurenți, deoarece vă permite să vă dezvoltați și să obțineți o piață mare pentru dvs. într-o perioadă foarte scurtă de timp ”


Source