Educația pentru fizioterapie se îndreaptă spre un design digital de învățare? (Învățarea digitală este mai eficientă)

Învățarea digitală are capacitatea de a transforma educația de fizioterapie și tot mai multe dovezi susțin utilizarea acesteia. Dar ce ne spun ECR-urile?

Pare contra intuitiv, nu, fizioterapia este o profesie practică și practică, deci cum poți învăța asta folosind metode digitale sau de învățare la distanță? Ei bine, există dovezi care să susțină și să respingă acest argument. O revizuire sistematică de către Rowe și colab sugerează că este o abordare eficientă în care, precum Evans și colab, nu sunt de acord.

Încercați învățarea digitală gratuit

În timp ce ambele studii au investigat profesioniștii din domeniul sănătății nespecific, o revizuire sistematică publicată în BMC Medical Education face. Acesta compară rezultatele studenților la fizioterapie folosind abordări clasice / tradiționale ale metodelor de învățare digitală.

Să explorăm această revizuire în detaliu și să discutăm concluziile și implicațiile rezultatelor.

Metode

Revizuirea sistematică a aderat la ghidul PRISMA și a fost preînregistrată pe PROSPERO, ambele caracteristici ale revizuirilor sistematice sănătoase din punct de vedere metodologic.

Au fost căutate opt baze de date pentru ECA care au investigat proiectele de învățare digitală în educația de fizioterapie. Dacă nu s-au găsit ECA, atunci ar fi incluse timpurile întrerupte și studiile controlate.

Articolele vor fi incluse numai dacă ar fi incluse măsurile de bază și măsurile post-educație. Studiile trebuiau scrise în engleză sau într-o limbă scandinavă. Exemple de termeni de căutare utilizați includ:

„instruire asistată / educație”, „educație la distanță, tehnologie / webcast-uri / informație, tehnologie / multimedia / computer, formare utilizator / web larg, aplicații / simulare computerizată”, „combinat”, „e-learning”, „m-learning” „,„ bazat pe web ”,„ virtual ”,„ streaming ”,„ interactiv ”,„ hibrid ”,„ jocuri ”,„ curs online masiv deschis ”,„ răsturnat ”și„ simulare ”.

Strategia completă de căutare, inclusiv toți operatorii booleeni și căutările croitorilor pentru fiecare bază de date, este disponibilă integral.

Read More  5 sfaturi pentru a vă îmbunătăți echilibrul între viața profesională și viața personală

Trei recenzori au examinat în mod independent titlurile și rezumatele și revizuirea textului complet cu dezacorduri soluționate prin consens. Riscul de prejudecată a fost evaluat folosind instrumentul Cochrone RoB.

Pentru a fi inclus în articolele de recenzie trebuia:

  1. Studiați o populație de studenți la fizioterapie într-un program de educație
  2. Evaluează rezultatele învățării unui design digital de învățare
  3. Comparați rezultatele cu învățarea tradițională la clasă
  4. Raportați elevilor notele finale sau notele

Studiile au fost excluse în cazul în care au inclus mai puțin de jumătate de studenți la fizioterapie, au vizat instruirea fizico-fizicilor pentru viața profesională sau în cazul în care învățarea digitală nu a făcut parte dintr-o strategie explicită de învățare.

Tipurile de învățare digitală găsite în articole sunt rezumate mai jos.

Rezultate – Învățarea digitală este viitorul

În total, 22 de studii cu 2186 de participanți au fost incluse în revizuire. 17 dintre aceste studii au implicat programe de licență, un nivel de masterat și un singur program DPT.

Au existat articole din mai multe țări, inclusiv Australia (n = 5), Spania (N = 5), Brazilia (N = 3), Danemarca (N = 1) și SUA (N = 8). 17 au fost ECR și 5 au fost studii de cohortă.

Read More  Kinetoterapie profesională - Sfaturi ergonomice la locul de muncă pentru beneficii maxime pentru sănătate

10 studii au fost eligibile pentru a fi incluse într-o meta-analiză și 12 au fost rezumate narativ. Toate informațiile sunt disponibile integral în textul complet gratuit.

Rezumatul rapid al învățării digitale în educația pentru fizioterapie

  • Învățarea digitală este probabil mai eficient decât predarea la clasă pentru dobândirea cunoștințelor și abilităților, dar nu toate formele sunt la fel de eficiente
  • Modelele de clasă răsturnate sunt probabil cea mai eficientă formă de învățare digitală cu rezultate de învățare îmbunătățite semnificativ
  • Întrebarea cu alegere multiplă este o rapid și ușor instrument de învățare eficient, dar sunt adesea nevalidate, ceea ce limitează evaluarea acestora ca instrument didactic
  • Modele de învățare mixte promovează o învățare mai independentă
  • Sunt necesare mai multe dovezi pentru a înțelege experiența profesorilor
  • Învățarea digitală facilitează învățare autentică, învățare situată și învățare conștientă de context datorită accesibilităților, accesibilității și portabilității sale

Rezultatele acestei revizuiri sistematice demonstrează că învățarea digitală este probabil mai eficientă decât predarea la clasă pentru educația fizioterapică, atât pentru cunoștințe, cât și pentru achiziționarea de abilități. Cea mai obișnuită și cea mai eficientă formă de învățare digitală este probabil o clasă inversă. Cu toate acestea, există provocări în interpretarea acestui lucru, deoarece nu există o definiție consecventă a ceea ce este clasa răsturnată.

Unul dintre punctele forte ale învățării digitale este accentul învățării auto-direcționate și de a permite elevilor să își creeze propriul conținut. Acest lucru duce nu numai la o mai bună păstrare a informațiilor, ci și la o mai mare satisfacție și motivație. Vedem acest lucru în practica clinică odată cu apariția plasamentelor bazate pe proiecte ca parte a mișcării de recuperare a orelor clinice pierdute din cauza pandemiei. Vedem acest lucru și la Physiopedia cu proiectele de dezvoltare a conținutului.

Read More  Unu la unu cu Lia Keel din North Highland

Site-ul și aplicațiile interactive s-au dovedit, de asemenea, a fi o metodă eficientă de predare a studenților la fizioterapie și acest lucru a fost susținut de rezultatele metaanalizei. Probabil că motivul este că elevii preiau controlul propriei lor învățări și se potrivesc atunci când învață cel mai bine. Vedem acest lucru în feedback-ul pe care îl primim de la utilizatorii Physioplus.

Pe scurt, această revizuire sistematică arată efecte semnificative asupra învățării elevilor în favoarea intervențiilor folosind săli de curs inversate, site-uri web / aplicații interactive și videoclipuri auto-produse de elevi. Cu toate acestea, avertismentul este că sunt necesare studii mai mari controlate pentru a înțelege pe deplin nuanțele care duc la îmbunătățirea rezultatelor învățării.

Physioplus: Noul standard de aur al învățării digitale pentru kinetoterapeuți

Physioplus folosește cunoștințele despre învățarea digitală pentru a crea platforma de învățare standard de aur pentru kinetoterapeuți. Ne angajăm să vă satisfacem nevoile prin strategii de învățare mixte și la distanță. Încercați acum GRATUIT.

Aflați mai multe despre Physioplus


Source