Compania Nidhi și Compania Chit Fund: Diferențe cheie

Nidhi Company și Chit Fund Company sunt două companii separate care excelează la același lucru: oferirea de securitate financiară membrilor lor. Scopul acestui eseu este de a examina aspecte importante care disting Nidhi Company de Chit Fund Company.

Dar, înainte de a intra în carnea problemei, care este diferența dintre o companie Nidhi și o companie Chit Fund, să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre aceste entități în mod individual.

Ce este compania Nidhi?

O companie Nidhi este o organizație financiară nebancară care funcționează în conformitate cu secțiunea 406 din Legea societăților comerciale, 2013. Principala activitate a organizației este împrumutarea și împrumutarea de bani între membrii săi. Fonduri de beneficii, fonduri permanente, companii de beneficii reciproce și fonduri de beneficii reciproce sunt toți termenii folosiți pentru a le descrie. Acțiunile lor sunt monitorizate de Ministerul Afacerilor Corporative[1]. Această instituție de vârf îi instruiește, de asemenea, să respecte criteriile pentru operațiunile de acceptare a depozitelor.

Numele Nidhi se referă la o organizație care promovează economia prin alocarea de fonduri între membrii săi, precum și prin acceptarea de depozite și plătirea de numerar membrilor săi numai în beneficiul lor reciproc. Companiile Nidhi existau înainte de introducerea Legii societății din 2013. Mai mult, aceste afaceri prosperă în „Principiul mutualității”. Aceste afaceri au câștigat multă tracțiune în sudul Indiei. În Tamil Nadu, peste 80% din companiile Nidhi sunt acum situate.

Companiile Nidhi respectă termenii Regulilor Nidhi, care au fost create în 2014. Sunt recunoscute legal ca societate pe acțiuni. Ca urmare, trebuie să îndeplinească două seturi de condiții: una pentru o societate pe acțiuni, așa cum este definită de Legea societăților comerciale din 2013, și alta pentru reglementările Nidhi din 2014. Aprobarea Băncii de rezervă nu este necesară pentru legalizarea unei astfel de firme . În termen de un an de la înființare, fiecare companie Nidhi trebuie să recruteze minimum 200 de membri.

Ce este compania fondului Chit?

Fondurile Chit sunt cel mai vechi tip de program de economii din India și domină afacerea neorganizată a pieței monetare. Fondurile chit oferă populației nebancare a țării acces mai facil la împrumuturi și economii. Sistemul de fonduri chit este gestionat de companii de fonduri chit.

Un fond Chit este alcătuit din grupuri de persoane care sunt denumiți abonați. Un organizator, o entitate sau o familie sau un vecin de încredere reunește un grup și îi supraveghează operațiunile. Organizatorul grupului este compensat lunar sau la momentul retragerii pentru contribuțiile și eforturile lor. (În cazuri ocazionale, taxa poate fi ștearsă.)

Fondul începe într-o anumită zi și durează câteva luni în funcție de numărul de abonați. În fiecare lună, abonații contribuie cu o sumă prestabilită de bani la un pot comun. Cea mai mică sumă pe care un abonat intenționează să o ia în acea lună este apoi determinată de o licitație deschisă efectuată de un organizator.

Diferența dintre compania Nidhi și compania fondului Chit?

Principala distincție între Nidhi Company și Chit Fund Company este că aceasta din urmă este o BNFC care poate lua sau împrumuta doar depozite, în timp ce prima este un comitet care acceptă rate de la abonații săi pe o anumită perioadă, dar nu poate accepta sau împrumuta întreaga sumă .

Compania Nidhi:

  • Principala distincție între Nidhi Company și Chit Fund Company este că aceasta din urmă este o BNFC care poate lua sau împrumuta doar depozite, în timp ce prima este un comitet care acceptă rate de la abonații săi pe o anumită perioadă, dar nu poate accepta sau împrumuta întreaga sumă .
  • Companiile Nidhi sunt formate ca societăți pe acțiuni și, prin urmare, trebuie să respecte două seturi de reglementări: una pentru regulile Nidhi, 2014 și alta pentru societățile pe acțiuni, astfel cum sunt definite de Legea societăților comerciale din 2013.
  • O companie Nidhi este o formă de firmă financiară nebancară recunoscută în conformitate cu secțiunea 406 din Legea societăților comerciale, 2013.

Compania Chit Fund:

  • MNBC-uri adică Diverse companii nebancare, sau fondurile mutuale de pe piața monetară, sunt controlate de aceleași reguli ca și fondurile chit.
  • În cadrul Registrator of Firms (ROFs), Societies and Chits, o companie organizată de fonduri chit este obligată să legalizeze.
  • Un Chit Fund este un comitet care permite membrilor săi să plătească o rată lunară fixă ​​pentru o perioadă de timp specificată.
  • O afacere cu fonduri chit este o organizație care gestionează fonduri chit, așa cum este specificat în Chit Funds Act din 1982.


Source