5 Concepții greșite despre kinetoterapia

Kinetoterapia a luat naștere la sfârșitul anilor 1800 / începutul anilor 1900 și a crescut de-a lungul deceniilor. Există diferite concepții greșite despre terapia fizică actuală și despre ce este ea față de ceea ce nu este. Să aruncăm o privire la cinci concepții greșite comune despre kinetoterapie și să dezvăluim adevărul despre această valoroasă profesie medicală.

1. Terapia fizică doare.

Obiectivele terapiei fizice sunt reducerea durerii, îmbunătățirea mobilității, îmbunătățirea forței și îmbunătățirea funcției generale. Fizioterapeuții lucrează din greu pentru a vă înțelege durerea și pentru a vă progresa în mod adecvat programul de reabilitare. Kinetoterapia vă poate ajuta, de asemenea, să aflați mai multe despre durere, de ce apare și cum puteți lucra pentru a o elimina.

2. Am nevoie de o recomandare pentru a merge la kinetoterapie.

Toate cele 50 de state din SUA au o formă de lege a accesului direct. Accesul direct înseamnă că puteți fi văzut de un kinetoterapeut fără mai întâi o recomandare de la un alt furnizor medical. Legile privind accesul direct variază de la stat la stat și se bazează pe acoperirea asigurării. Încurajăm toți pacienții să își verifice acoperirea de asigurare și să aibă nevoie de o sesizare înainte de a începe terapia fizică.

Read More  Acul uscat poate ajuta fasciita plantară?

3. Terapia fizică este aceeași cu antrenamentul personal.

Fizioterapeuții trec printr-o școală extinsă și un examen de competență pentru a fi autorizați de statul lor pentru a practica kinetoterapie. Participarea și finalizarea unui doctorat în kinetoterapie este acum necesară pentru a deveni un kinetoterapeut. Aceste programe includ instrucțiuni la clasă, precum și afiliații clinice pentru a dezvolta abilitățile necesare de kinetoterapie. Fizioterapeuții trebuie să își reînnoiască în mod regulat licența, ceea ce necesită completarea unui număr stabilit de credite de educație continuă.

4. Fizioterapeuții fac masaje.

După o evaluare aprofundată a kinetoterapiei, kinetoterapeutul dvs. va stabili un curs de îngrijire recomandat pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele. Planurile de tratament includ adesea exerciții fizice, activități funcționale și intervenție practică. Mobilizarea țesuturilor moi și eliberarea punctului de declanșare sunt tipuri de terapie practică calificată, adesea percepută ca masaj. Un plan eficient de îngrijire încorporează adesea mai multe tipuri de intervenție specifice fiecărui pacient și nu utilizează o singură intervenție.

5. Kinetoterapia nu mă poate ajuta dacă am dureri de mult timp.

Kinetoterapia poate ajuta persoanele cu durere nouă sau durere care îi deranjează de mult timp. Un studiu recent a demonstrat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor durerii la persoanele cu dureri lombare cronice care au persistat mai mult de 12 săptămâni.2 Fie că ați început să experimentați durere astăzi, fie acum 20 de ani, terapia fizică vă poate ajuta.

Read More  Kinetoterapie profesională - 5 leziuni și tratamente comune la tenis

Dacă sunteți gata să începeți kinetoterapia, experții de la Athletico vă pot ajuta. Începeți astăzi cu o evaluare gratuită de 30 de minute de către un terapeut fizic autorizat. Evaluările gratuite sunt disponibile în clinică și practic prin intermediul platformei noastre Telehealth.

Solicitați o evaluare gratuită

Kinetoterapia este de obicei lucrul care vi se spune să faceți după medicație, raze X sau intervenție chirurgicală. Cel mai bun mod de a-ți remedia durerea este să începi de unde termină în mod normal – cu kinetoterapie la Athletico.

Blogul Athletico este o resursă educațională scrisă de angajații Athletico. Bloggerii Athletico sunt profesioniști autorizați care respectă codul de etică prezentat de asociațiile lor profesionale respective. Conținutul publicat în postările de pe blog reprezintă opinia autorului individual pe baza expertizei și experienței sale. Conținutul oferit în acest blog are doar scop informativ, nu constituie sfaturi medicale și nu ar trebui să se bazeze pe luarea deciziilor personale de sănătate.

Referințe:
1. Shaik AR, Shemjaz AM. Creșterea terapiei fizice. O istorie pe urme. Arch Med Health Science 2014; 2: 257-60
2. Șahin N, Karahan AY, Albayrak İ. Eficacitatea terapiei fizice și exercițiului asupra durerii și stării funcționale la pacienții cu dureri de spate cronice: un studiu controlat randomizat. Turk J Phys Med Rehabil. 2017; 64 (1): 52-58. Publicat 2017 august 9. doi: 10.5606 / tftrd.2018.1238

Tipărit, PDF și e-mail

Source